Prechod na navigáciu block menu Prechod na navigáciu Hlavné menu Prechod na navigáciu vodorovná

Oznámenie - Vyhlásenie o poukázaní sumy do výšky 2% zaplatenej dane Vytlačiť

Vážení občania, priatelia našej obce Tŕnie, osád Budička a Kašova Lehôtka.

Tak ako po minulé roky aj tento rok Občianske združenie Adela Kremnicko-Štiavnické združenie sa uchádza  o Vašu priazeň a podporu poukázaním podielu zaplatenej dane pre našu obec. Finančné príspevky budú použité účelne v prospech vašich detí, všetkých našich občanov,  aby znamenali prínos pre rozvoj spoločnosti. V roku 2018 sa zakúpila interaktívna tabuľa spolu s projektorom, notebookom a tlačiarňou do Materskej školy v Trńí v sume 1 849,00 €. Z Grantového kola Občianskeho združenia Adela Kremnicko-Štiavnické združenie nám bolo poskytnuté 1 524,00 €.

Popis krokov pre venovanie 2% z dane

V prípade, ak chce zamestnanec poukázať časť dane, ktorú zaplatil zo svojich príjmov za zdaňovacie obdobie 2018, môže v žiadosti o vykonanie ročného zúčtovania dane vyznačiť, že chce vystaviť potvrdenie o zaplatení dane, ktoré je zamestnávateľ povinný vystaviť. Následne zamestnanec poukáže časť zaplatenej dane prostredníctvom Vyhlásenia o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby.

Dôležitý termín:

Zamestnancovi, ktorému bolo vykonané ročné zúčtovanie dane za rok 2018, predkladá vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby do 30. apríla 2019. Prílohou tohto vyhlásenia je potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, ktoré mu vystaví jeho zamestnávateľ.

Najneskôr do 30. apríla 2018 pošlite/doručte formuláre daňovému úradu v mieste vášho bydliska alebo prineste na  obecný úrad v Tŕní.

Chceme sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí neváhali a darovali podiel zo svojich daní pre našu obec, ceníme si to.

Starostka obce – Mgr. Martina Kubincová

ÚvodÚvodná stránka